Activiteiten / Evenementen
Paardrijden 
De Utrechtse Heuvelrug leent zich uitstekend voor een verkenning te paard. U kunt natuurlijk uw eigen paard meenemen, of een paard huren bij een manege in de buurt. Voor adressen van maneges op de Utrechtse Heuvelrug kunt u informeren bij de plaatselijke VVV. Een ander leuk idee is om u laten rijden door een heus trekpaard!
Paardrijroutes zullen later hier ook geplaatst worden en anders in het hoofdmenu bij dagroutes > diverse routes

Paard en Wagen
Op de Utrechtse Heuvelrug loopt een heus trekpaard rond. Dit paard wordt door Het Utrechts Landschap ingezet om omgevallen bomen weg te slepen. Een paard is ten slotte veel milieuvriendelijker dan een tractor! Daarnaast wordt dit trekpaard ook ingezet voor het maken van rondritten met publiek. Het paard trekt met een rustig gangetje door het afwisselende landschap van de Utrechtse Heuvelrug. Halverwege de anderhalf uur durende tocht maakt u nog een stop op de hei. Te paard; een ideale manier om de Utrechtse Heuvelrug te verkennen!
RUSTHUIS
Kent u de Paardenkamp al? In Soest bevindt zich een nationaal rusthuis voor paarden. Ruim 65 paarden en pony’s genieten daar van hun oude dag. Per jaar bezoeken ruim 20.000 mensen de Paardenkamp. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen. Ook leuk voor ponyminnende kinderen. Er is hiervoor nog geen recente informatie beschikbaar.

Midgetgolf, zie voorlopig homepagina, linker navigatiekolom, "restaurants met speelgelegenheid", rosarium, in Doorn
Bowling, zie voorlopig homepagina, linker navigatiekolom, "sportaccommodaties". Sport- en Bowlingcentrum Amerongen
Creative cursussen in Amerongen. Stichting kunst in Amerongen  (skiam) te Amerongen biedt jaarlijks een interessant aanbod van cursussen en workhops. Op deze website staat ook het filmhuisprogramma.
Badminton Amerongen in Sport- en Bowlingcentrum Amerongen,----------  Activiteiten De Utrechtse Heuvelrug is een levendig gebied waarin u zich niet hoeft te vervelen. Het hele jaar door staan er diverse evenementen en tentoonstellingen op het programma. Laat u verrassen door het gevarieerde aanbod!  (UBT)VVV Amerongen
Drostestraat ingang kasteel Amerongen.
Geopend: in april t/m okt. di t/m vr 10.00-17.00 uur, za. en zo. 13.00-17.00 uur.
nov.-april di en do 14.00-16.00 uur.
Verkooppunt voor museumjaarkaarten, fietsroutes, wandelroutes en kaarten.

Intropagina > Heuvelrughomepage > Activiteiten en Evenementen op de Utrechtse Heuvelrug