Recreatief heuvelrug

3 leuke dingen om te bezichtigen in Oostenrijk

Geplaatst op

Oostenrijk, een van de populairste vakantiebestemmingen van Europa, trekt het hele jaar door toeristen met plaatsen die zowel in de zomer als in de winter te bezoeken zijn. Met enkele van de mooiste skigebieden van Europa, zijn de spectaculaire berggebieden in zomer bijna net zo druk als in de winter. Bezoekers komen naar Oostenrijk voor de landschappelijke schoonheid van de provincies van deze Alpenrepubliek en door prachtige steden als Wenen (Wien), de historische hoofdstad, en het prachtige Salzburg, de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart.

Als een van de kleinste landen van Europa is Oostenrijk voornamelijk een land van berggebieden en hoge bergen, waarbij de oostelijke Alpen ruim 60 procent van het grondgebied in beslag nemen. De rivier de Donau stroomt ongeveer 350 kilometer van west naar oost door het noordelijke deel van het land, wat zijn aantrekkingskracht als toeristische bestemming nog vergroot. Hieronder vind je verschillende bezienswaardigheden en attracties waar je echt naartoe moet gaan:

Hofburg paleis – Wenen

In Wenen vind je het Hofburg paleis. Hier woonde eeuwenlang de machtige Habsburgerse aartshertogen. Sinds 1945 is het paleis de officiële verblijfplaats van de bondspresident van Oostenrijk. Je kunt de oude woonvertrekken van de Habsburgers bezoeken. Zeker een aanrader om te doen! 

Krimmler Ache: De hoogste watervallen van Oostenrijk

De Krimmler Ache: drie enorme watervallen, die wel 380 meter diep zijn. Dit is een prachtige omgeving om een stevige wandeltocht te maken vanuit het drop Krimml. 

Hallstatt en de Dachstein Salzkammergut

Hallstatt, ongetwijfeld een van de meest pittoreske stadjes van Oostenrijk, is een goede plek om het spectaculaire Dachstein Salzkammergut te verkennen, een UNESCO-werelderfgoedgebied. De prachtige barokke architectuur laat de rijkdom van Hallstatt zien. 

Je kunt het ondergrondse zoutmeer in de nabijgelegen Hörnerwerkgrot bezoeken of de Dachsteingrotten verkennen, een van de meest indrukwekkende grottennetwerken van Europa, die op sommige plaatsen wel 1.174 meter diep zijn.

Huur of koop een vakantiewoning in Oostenrijk

In Oostenrijk kun je genoeg vakantiewoningen huren of in de typische hotelletjes gaan zitten. Mocht je elk jaar terug willen komen, kun je overwegen een vakantiewoning te kopen in Oostenrijk.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden