Recreatief heuvelrug

3 tips bij letsel of ziekte op vakantie

Geplaatst op

Ziek zijn of gewond raken tijdens het reizen is nooit leuk. Het is eigenlijk verschrikkelijk. Maar als je lang genoeg reist, is de kans groot dat het uiteindelijk een keer gebeurt. Afhankelijk van waar je naartoe gaat, zijn er allerlei gevaren die er thuis niet zijn. Van blootstelling aan verschillende soorten voedsel en water, tot meer inspannende avonturen, of het rijden in taxi’s met absoluut krankzinnige chauffeurs. Je kunt je op plaatsen en in situaties bevinden die je in gevaar brengen. Daarom zijn hier onze tips om je te helpen bij ziekte of letsel tijdens je reis.

 

#1 – wees voorbereid

Zorg voor een goede reisverzekering. Er zijn een heleboel reisverzekeraars, maar het is essentieel om er een te kiezen die zinvol is voor jouw reis, reisstijl, het land waar je naartoe gaat en het land waar je woont. Verzekerd zijn bespaart je niet alleen een hoop geld wanneer je ziek of gewond raakt, maar het zal je waarschijnlijk ook wat administratieve rompslomp besparen. Op het moment dat je ziek of gewond bent, wil je immers zo min mogelijk met rekeningen en regels te maken hebben.

 

# 2 – zorg ervoor dat je weet wat er aan de hand is

Dit kan moeilijk zijn als je op reis bent in een land waar je de taal niet spreekt, maar dat maakt het des te belangrijker om voor jezelf te pleiten. Gebruik Google Translate of andere vertaalapps indien nodig, maar zorg ervoor dat je duidelijk bent over wat er precies aan de hand is, welke medicatie je gebruikt en wat je moet doen om voor jezelf te zorgen.

 

#3 – probeer de lokale geneesmiddelen

Als je ziekte of letselschade in het buitenland oploopt, zijn er in andere culturen vaak lokale genezingen die je kunt proberen. Ga ervoor! Het mag dan misschien vreemd smaken, maar het kan heel goed werken en het zal zeker een geweldig verhaal zijn. In Cambodja bijvoorbeeld kan het wrijven van bananenbladeren op kneuzingen je helpen bij het herstel, en het drinken van kokoswater kan weer helpen als je ziek bent. In Jamaica is er een lokale plant, Bizzy, die als tegengif bij vergiftiging gebruikt kan worden. De mensen die er leven hebben ervaring met de problemen die daar voorkomen. Probeer daarom bij een ongeluk of klacht eens de lokale geneesmiddelen!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden