Recreatief heuvelrug

4 gezelschapsspellen voor volwassenen die je in huis moet hebben

Geplaatst op

Nu de wintertijd officieel is ingegaan is het weer tijd om ’s avonds met je vrienden of gezin bordspellen te doen. Hoewel er tegenwoordig voldoende alternatieven zijn om de avonden door te komen, zoals Netflix en een PlayStation, gaat er nog steeds weinig boven een avondje ‘ouderwets’ bordspellen spelen. Het juiste bordspel is daarbij natuurlijk van groot belang. In deze blog zetten we 5 borsdspellen voor volwassenen op een rijtje die je avond gegarandeerd fantastisch maken.

30 seconds

Het eerste en misschien wel bekendste spel is 30 seconds van 999games. Dit partyspel kun je al met 3 personen spelen, maar met meer spelers wordt het spannender én leuker. Omschrijf binnen 30 seconden de vijf begrippen op het kaart zo goed mogelijk aan je teamgenoot die ze moet raden.  Hoe meer je er goed hebt, hoe sneller je het bord rond kunt gaan. Maar let op! Na iedere beurt moet je gooien met een dobbelsteen waar 0, 1 en 2 op staan. Had je 4 begrippen goed geraden, maar gooi je een 2? Dan mag je maar twee plaatsen vooruit.

Cards Against Humanity

Card Against Humanity is een Amerikaans kaartspel dat geschikt is voor volwassenen en het leukst is in grotere groepen. Het concept is eenvoudig: op een zwarte kaart staat een zin of zinsdeel met een weggelaten stuk. Iedere deelnemer krijgt standaard 7 witte kaarten met daarop ook woorden of zinsdelen. Kies de witte kaart die volgens jou de zin het beste (lees: grappigste) compleet maakt. Iedere beurt is het aan iemand anders om de winnende combinatie te kiezen en degene die het eerst een vastgestelde aantal punten bereikt wint!

Escape Room – the Game

Breng de spanning en sensatie van een Escape Room naar je eigen huis met Escape Room – the Game. Dit bordspel wordt standaard geleverd met vier escape rooms met ieder een compleet eigen scenario en verschillende moeilijkheidsgraden. De regels zijn hetzelfde als bij een normale escape room; “ontsnap” binnen 60 minuten uit de kamer door alle puzzels op te lossen. Ontsnappen doe je door driemaal de juiste combinatie van sleutels in de decodeermachine te stoppen. Hier draait het dus vooral om samenwerken!

Ticket to ride

Een bordspel wat ook geschikt is voor kinderen, maar nog steeds bijzonder populair onder volwassenen (net als klassiekers Monopoly en Catan) is Ticket to Ride. Met dit bordspel moet je spoorlijnen door heel Europa aanleggen. Net als bij Risk heb je individuele opdrachten die je moet uitvoeren om extra punten te verdienen en te kunnen winnen. De regels zijn dus eenvoudig, maar de concurrentie op de spoorwegen is heftig. Dus geen teamwork, maar proberen om zelf iedereen te verslaan!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden