Recreatief heuvelrug

4 tips om te relaxen en te ontstressen

Geplaatst op

Soms heb je even een pauze nodig. Een pauze om op adem te komen en even te ontstressen. Hoelang deze ‘pauze’ is ligt aan de tijd die je hebt of wilt vrij maken voor een momentje voor jezelf. Door pauzes en ontspanning in te lassen kan je je productiviteit verhogen. Hieronder vind je een aantal activiteiten of dingen die je kunt doen om te ontspannen en stress te verminderen. Let er wel op dat niet alle activiteiten voor iedereen even goed werkt. De tips staan in willekeurige volgorde. Welke tips ga jij proberen? 

Luister naar relaxte muziek

Muziek is een ding waar veel mensen ontspanning uit kunnen halen. Doe je koptelefoon op, je ogen dicht en zet een relaxte playlist op. 

Ga in bad

Een goede manier om te ontspannen is om in bad te gaan. Na een hele dag gewerkt te hebben is het lekker om s’ avonds het bad te laten vollopen en hier een lekker ruikende bruisbal in te gooien. Steek kaarsjes aan, doe wat rustgevende muziek op en blijf lekker een minuut of 20 – of langer – liggen. 

Neem een massage

Stress is niet alleen mentaal erg vervelend, maar vaak krijg je ook lichamelijke klachten door stress. Zo kun je last hebben van stijve nek en schouderspieren. Laat deze lekker los masseren door een massage in te boeken bij een salon. Zo heb je even een uurtje niets en worden je nek en schouderspieren weer soepel. Een win-winsituatie. 

Ga naar een wellnesshotel

In Nederland zijn er verschillende wellness hotels te vinden. Hier combineer je de relaxte spa met een overnachting in het bijbehorende hotel. Zo kun je niet 1- maar meerdere dagen genieten van alle wellnessfaciliteiten zoals sauna’s, zwembaden, stoombaden en whirpools. Hoe leuk is het om samen met je partner of een vriend of vriendin een weekendje in een wellnesshotel te zitten? Ontspanning en fun in één. Bezoek Wellness hotel Amsterdam een keertje.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden