Recreatief heuvelrug

4 tips voor een veilige segway-sessie

Geplaatst op

Ondanks hoe veilig een segway ook is, adviseren we altijd om voorzorgsmaatregelen te nemen. Ga je segway rijden? Dan raden we dus altijd aan om een helm te dragen. Aanvullend kun je er nog voor kiezen om bijvoorbeeld kniebeschermers te dragen. Waar moet je nog meer aan denken bij het rijden van een segway?

Denk aan je lichaamshouding op een segway

Segways zijn ontworpen om de houding en beweging van je lichaam te volgen. Dus, als je wilt dat het apparaat niets doet, moet je zelf ook rustig op je plaat blijven. Plaats je voeten stevig op de plint en gebruik beide handen om de stuurhendels vast te houden. Breng het lichaam in balans alsof je op de grond staat zonder de segway in beweging te zetten. Probeer dan, zodra je het gevoel hebt, naar voren te komen.

Je merkt al snel dat de segway de beweging van je lichaam leest en volgt. Leun een beetje naar voren en begint te rijden. Met een beetje oefening zul je de basisbewegingen snel onder de knie krijgen.

Verrijk je bewegingen en stuur duidelijk weg van hindernissen

Voorkom gekke bewegingen in je eerste segway-sessie. Zoek dus niet direct ruwe terreinen en fysieke obstakels, zoals grote stenen, trottoirs en kuilen op. Probeer op een veilige manier en laat je bewegingen steeds uitgebreider en scherper worden.

Leer segway rijden buiten de openbare weg

Je kunt ook segway leren rijden van professionals. Dit kun je bijvoorbeeld doen tijdens een bedrijfsuitje waarin je alle tips en tricks leert van een pro. Je krijgt dan in eenvoudige bewoordingen uitgelegd hoe snel de Segway is, hoe snel jijzelf moet gaan, hoe je jezelf door de stad moet bewegen en waar je je bewust van moet zijn met betrekking tot de werking ervan tijdens het gebruik.

Denk niet te snel dat je alles onder de knie hebt

Het voertuig zelf zal je snel helpen om vertrouwen op te bouwen en misschien het gevoel geven dat je overal gemakkelijk kunt sturen. Toch is overmoed een vijand die je nooit mag onderschatten. Let altijd op de borden en aanwijzingen van het bord, houd een veilige afstand tussen jezelf en de stuurhendels, en als er om wat voor reden dan ook iets niet goed werkt, stop dan langzaam.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden