Recreatief heuvelrug

5 leuke attracties in de provincie Groningen

Geplaatst op

Er gaat niets boven Groningen, zo gaat de marketing slogan van de stad Groningen. Ook buiten de hoofdstad is er heel veel te doen. We bespreken een aantal attracties in de provincie, waar je je met de familie prima kunt vermaken.

 

Nationaal Park Lauwersmeer

Een van de Nationale Parken van Nederland ligt in noordwest Groningen. Het enorme gebied biedt toeristen heel veel verschillende activiteiten, waaronder wandelen, fietsen, varen en vissen. In het activiteitencentrum is een bouwhoek, er zijn visnetjes te krijgen, er is een haardvuur en er is een speciale route voor kleuters. Het hele jaar door worden er activiteiten georganiseerd.

 

Bourtange

In het oosten van de provincie is het prachtige vestingdorp Bourtange te vinden. Het dorp speelde een belangrijke rol in de tachtigjarige oorlog. De vesting uit de die tijd is nog volledig intact, waardoor een bezoek aan Bourtange een unieke ervaring is. Het dorp is vijfhoekig, iets wat duidelijk terug te zien is aan de vestingwallen. Voor een historisch tripje is Bourtange bij uitstek geschikt.

 

Wadlopen

De lange kustlijn van Groningen maakt wadlopen een goede optie. Vanuit verschillende dorpen, zoals Noordpolderzijl, is het mogelijk het wad op te gaan. Je kunt alleen op avontuur te gaan, daarnaast kun je er meerdere keren per dag met een gids op pad. Houd met het plannen van je avontuur wel rekening met de getijden; alleen tijdens het eb is het mogelijk om de Waddenzee te ontdekken.

 

De stad Groningen

In de hoofdstad van de provincie is altijd wat te beleven. Er is van alles te zien, van de bekende Martinitoren tot de bijzondere architectuur van Berlage. Ook in het Groninger Museum is altijd wel een bekende expositie te vinden. De grachten lenen zich erg goed voor een rondvaart, daarnaast kenmerkt de stad Groningen zich door de vele kroegjes en restaurants.

 

Rottumeroog

In Groningen is het mogelijk om een bezoek te brengen aan een onbewoond eiland: Rottumeroog. In de zomermaanden kun je met Staatsbosbeheer op expeditie. De boot vertrekt vanuit Lauwersoog en een trip duurt ongeveer 13 uur. Grote kans dat je tijdens je trip een aantal zeehonden tegenkomt.

 

Ga je op avontuur in het noorden en zoek je een verblijfplaats? Voor een camping in Groningen hoef je niet ver te zoeken. Ook is er in de stad Groningen een groot aanbod aan hotels en hostels. Ervaar zelf of niets boven Groningen gaat.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden