Recreatief heuvelrug

BBQ-en in de winter en de herfst

Geplaatst op

De zomer is alweer bijna voorbij. Het wordt kouder en mensen zetten de BBQ weer in de schuur. Ook bedrijven doen minder aan bbq catering. Dit is compleet onnodig! Ja, je hebt me gehoord. Ik weet dat velen geloven dat de herfst en winter betekenen dat BBQ-en voorbij is, maar niets is minder waar. BBQ-en is het hele jaar door een evenement.

Je moet echter wel met wat additionele zaken rekening houden. In deze blog geven we je een aantal tips om ervoor te zorgen dat het BBQ-en ook in de herfst en winter helemaal volgens plan loopt!

1. Kleedt jezelf met je beste kleding voor koud weer

Ik weet dat je grill warm kan zijn, maar kleed je warm aan, en vergeet niet om sjaals, kwasten of andere kledingstukken die in contact kunnen komen met de grill tijdens het gebruik te vermijden! Je handen, voeten, oren en gezicht zullen je later bedanken.

2. Sneeuwhandschoenen zijn geen barbecuehandschoenen

Zorg ervoor dat je hittebestendige handschoenen draagt bij het bedienen van je BBQ.

3. Gril nooit in je garage of onder een overstek

Ongeacht de weer-sneeuw, regen, ijzel of wind. Veilig grillen is altijd het beste beleid, dus zorg ervoor dat je grill minstens twee meter verwijderd is van alle brandbare materialen en in een goed geventileerde ruimte.

4. Maak een pad naar uw grill vrij

Verwijder alle sneeuw en ijs voor de ontsteking – het weer alleen al verlaagt de temperaturen in de grill, dus eventuele extra sneeuw zal dit probleem alleen maar verergeren. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte rond de BBQ is om je vrij te bewegen en geef je grill voldoende tijd om voor te verwarmen.

5. Wees voorbereid met extra brandstof

Het kan zijn dat de grilltijd verlengd moet worden, of dat de barbecue een beetje extra brandstof nodig heeft om de juiste temperatuur te bereiken, dus moet je briketten toevoegen indien nodig of een extra propaantank bij de hand hebben. Een truc is om de grill loodrecht op de wind te plaatsen. Dit zal helpen om de temperatuur in de grill onder controle te houden.

6. Wees geduldig door de vriestemperaturen en de harde wind

Je Weber BBQ weet nog steeds hoe de klus moet worden geklaard, zelfs als het iets langer duurt. Houd rekening met 5-10 minuten extra aan de normale tijd die het kost om je BBQ voor te verwarmen dan in de zomermaanden.

7. iGrill is je vriend

Vanwege de winterse temperaturen is het een goed idee om een vleesthermometer te gebruiken om ervoor te zorgen dat het eten goed en perfect wordt gegrild. iGrill is een digitale app-aangesloten thermometer waarmee je tot vier temperatuursensoren kunt aansluiten om voedsel van begin tot eind te controleren. De app zal je op de hoogte brengen zodra gegrild voedsel, zoals biefstuk, kip of gebraden voedsel de perfecte graad hebben bereikt om te serveren.

8. Vergeet niet om te grillen met gesloten deksel

Grillen als de temperatuur onder het vriespunt is, leidt tot langere kooktijden, en hoe vaker je het deksel opent, hoe langer het eten duurt.

9. Grill wat je weet!

De winter is een geweldige tijd om vast te houden aan beproefde en echte recepten die je uit het hoofd kent om de efficiëntie van de grill te maximaliseren.

10. Houd je grill afgedekt

Doe dit wanneer deze niet in gebruik is, vooral in de winter, om hem te beschermen tegen de elementen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden