Recreatief heuvelrug

De 9 prachtige werelderfgoederen in Nederland

Geplaatst op

Ons kleine landje telt een enorme diversiteit aan bijzondere omgevingen. Sommige daarvan staan zelfs op de lijst van werelderfgoederen van UNESCO. Ben je benieuwd welke prachtige werelderfgoederen je zult aantreffen in Nederland? In deze blog presenteren we je de 9 prachtige werelderfgoederen in Nederland. We reizen van noord naar zuid.

1. De Waddenzee

De Waddenzee is heel uniek. Ze bevindt zich lang de kusten van Nederland, Duitsland en Denemarken. Het is een uitgestrekt landschap met een talrijke variatie die je nergens anders ter wereld.

2. Ir. D.F. Woudagemaal

Het ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer ligt in het zuiden van Friesland. Het is het laatste nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Ook is het het grootste wat ooit bestaan heeft.

3. Schokland

Schokland is een voormalig eiland in de Noordoostpolder, vlak bij Urk. In tegenstelling tot Urk, hebben de bewoners het eiland moeten verlaten. Het eiland heeft wat weg van een spookeiland met een afgebroken kerk.

4. Droogmakerij de Beemster

Droogmakerij De Beemster is sinds 1999 een werelderfgoed. Het is het beste voorbeeld wat we hebben van hoe onze voorouders grote delen van ons land hebben drooggelegd.

5. De Stelling van Amsterdam

De Stelling van Amsterdam is een verdedigingslinie van meer dan 40 forten en 4 batterijen met een lengte van 135 kilometer. In 1914 was deze af en kon deze onze hoofdstad verdedigen tegen buitenlandse mogendheden.

6. Grachtengordel van Amsterdam

De Amsterdamse grachtengordel heeft alle kenmerken van de Nederlandse Gouden Eeuw. Je treft hier de prachtige herenhuizen, 80 bijzondere bruggen en erg veel groen.

7. Rietveld Schröderhuis

Sinds 2000 staat het Rietveld Schröderhuis op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een bijzonder abstract en uitbundig gebouw en kunstwerk. Het huis heeft een driedimensionale asymmetrische vorm.

8. Van Nellefabriek

Van Nelle maakte in het begin van de 20e eeuw koffie, thee en tabak in hun eigen Van Nellefabriek. De fabriek heeft een erg moderne uitstraling, iets wat je niet snel zou verwachten bij een gebouw uit die tijd.

9. Molencomplex Kinderdijk-Elshout

Het modelcomplex Kinderdijk-Elshout is het stereotypische beeld wat men in het buitenland van Nederland heeft. Je treft hier, zoals de naam al verklapt, een prachtig complex van molens die bijna 300 jaar oud zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden