Recreatief heuvelrug

De optimale voorbereiding bij een reis naar Sri Lanka

Geplaatst op

Ben je van plan op vakantie te gaan naar Sri Lanka? Een goede voorbereiding is het halve werk. Met deze tips ga je geheel ontspannen op reis en kun je heerlijk genieten van het prachtige eiland.

 

Visumplicht

Voor het reizen naar Sri Lanka heb je een visum nodig. Deze kun je voorafgaand aan je reis op verschillende manieren regelen. Van tevoren kun je online om reistoestemming vragen, bij de paspoortcontrole wordt dit omgezet in een visum. Je kunt uiteraard ook je visum van tevoren aanvragen. Een andere optie is om je visum te regelen wanneer je aankomt op het vliegveld. In alle gevallen is het belangrijk dat je paspoort 6 maanden na je vertrekdatum nog geldig is.

 

Inentingen

Als je op vakantie gaat naar Sri Lanka worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Het totale aantal hangt af van de duur van je reis. De standaard inentingen die bij elke reis worden aangeraden zijn vaccinaties tegen difterie, tetanus en polio (DTP) en hepatitis A (geelzucht). Het is verplicht je te vaccineren tegen gele koorts als je een week voor je aankomst in een land bent geweest waar gele koorts heerst (in het algemeen verschillende landen in Afrika & Zuid-Amerika).

 

Bij langer verblijf in Sri Lanka wordt ook vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Als je van plan bent meerdere maanden te blijven dan zijn de inentingen tegen hepatitis B en hondsdolheid ook aan te raden.

 

Reisperiode

Het eiland kent twee verschillende klimaatzones, waardoor de ideale reisperiode verschilt per gebied. In het algemeen wordt het land verdeelt in oost en west. In het oostelijke en noordelijke deel is maart tot en met september zeer geschikt, voor het westen en zuiden valt van december tot en met maart het minste regen, waardoor deze periode aan te raden is.

 

Duur van de reis

Sri Lanka is een eiland, dus je kunt misschien denken dat de mogelijkheden beperkt zijn. Het eiland is qua oppervlakte ongeveer anderhalf keer zo groot als Nederland, dus de mogelijkheden zijn enorm op het eiland. Het toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor het land, wat ervoor zorgt dat er veel rekening wordt gehouden met toeristen. In een week zijn alle hoogtepunten te zien, wil je echt meer zien van het land dan heb je minimaal 2 weken nodig.

 

Met bovenstaande tips ben je optimaal voorbereid voor een rondreis door Sri Lanka en ga je garandeert genieten van het prachtig eiland.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden