Recreatief heuvelrug

Drie tips voor een zorgeloos bootavontuur

Geplaatst op

Bootje varen is een van de leukste recreatieve activiteiten bij mooi weer. Als je zelf een boot hebt dan is het goed om goed voorbereid het water op te gaan. Wij geven je drie tips om met alle zekerheid het water op te gaan.

Ga nooit het water op zonder je vaarlicentie

Voor een aantal boten en motorsnelheden is het nodig om een vaarlicentie te hebben. De bewijzen die je nodig hebt en de kosten voor het verkrijgen ervan hangen onder andere af van de vraag of de boot wordt gebruikt op rivieren, kanalen of andere waterwegen, de lengte van de boot.

Voor het aanleggen van uw boot als deze niet in gebruik is, variërend van eenvoudige aanlegplaatsen aan een steiger tot volledig uitgeruste jachthavens, kan ook een vergunning nodig zijn, waarvan de kosten variëren afhankelijk van de voorzieningen en de locatie. Doe het onderzoek en zoek dit uit voordat je begint met varen, in plaats van er later spijt van te krijgen.

Zorg voor een servicezuil bij je rustplaats

In aanvulling bovenstaande is het aan te raden om een servicezuil te hebben bij je aanlegplaats. Bij je vaste rustplaats wil je soms langer verblijven en wil je de mogelijkheid hebben om jouw boot bijvoorbeeld met water bij te vullen en accu’s op te laden. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van een aanlegplaats. Je kunt zelf ook een servicezuil aanschaffen – eventueel in overleg met de havenmeesters – zodat je je huidige aanlegplaats kunt voorzien van stroom en water in de buurt. Het voordeel is dat je jouw avontuur dus altijd start met een volle watertank én volle accu.

Vergeet nooit je reddingsvest

Je zou kunnen denken dat dit meer van toepassing is voor degenen die niet weten hoe ze moeten zwemmen, maar toch gebeurt het vaak dat mensen die gewoon kunnen zwemmen verdrinken. Dit gebeurt dan vaak door bijvoorbeeld onderkoeling of juist bij extremere weeromstandigheden. Als je goed zwemt, dan is het uiteraard jouw beslissing. Misschien is het dragen van een zwemvest in een rustig meer niet altijd nodig, maar als je in een snelstromende rivier of een oceaan met een enorme deining zit, is dat een ander verhaal.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden