Recreatief heuvelrug

Een caravanvakantie in Nederland is hartstikke leuk

Geplaatst op

Veel mensen gaan in de zomerperiode naar het zuiden toe, om daar met de caravan op de camping te gaan staan. Dat is natuurlijk prachtig, de mediterraanse landen zijn aanlokkelijk en staan bekend om hun heerlijke klimaat, keuken en interessante cultuur. Maar laten we toch ook de leuke dingen in ons eigen land niet vergeten! Daarom geven we je in deze blog een aantal leuke tips om lekker in Nederland met de caravan op vakantie te gaan.

Nieuwe caravan

Na verloop van tijd wordt je huidige caravan misschien een beetje te klein. Het kan zo zijn dat er bijvoorbeeld een gezinsuitbreiding geweest is, wat maakt dat de caravan, hoewel nog helemaal goed, misschien wat krap aan begint te voelen. Het is dan mogelijk om gebruik te maken van de diensten van een expert op het gebied van caravan verkoop. De verkoop wordt van A tot Z geregeld en jij kunt alvast gaan kijken na een nieuwe caravan.

De leukste plekken in Nederland voor een caravanvakantie

Kun je ook niet wachten om weer op zomervakantie te gaan. Dan is er goed nieuws, die zomervakantie komt steeds dichterbij. Het is tijd om te bepalen wat je gaat doen: wil je naar het zuiden en een lang stuk rijden, naar bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje, of kies je liever voor een vakantieplek dichterbij huis? Ga je voor het laatste, dan zijn dit superleuke plekken om met je caravan te gaan staan:

Limburg, Maastricht

De omgeving Maastricht is schitterend en je hebt de kans om te smullen van de typische lokale lekkernijen als de echte Limburgse vlaai. Je zult verbaast staan hoe lekker ze zijn. Natuurlijk is een bezoekje aan deze oude stad echt de moeite waard.

Flevoland, Zeewolde

In de buurt van Zeewolde genieten de kleintjes van levensechte sprookjes. Er is een prachtige bos in de buurt waar ze het gevoel hebben in het verhaal van Doornroosje te zijn beland. Je kunt er zelfs een echt heksenhuis zien. En als je honger hebt is het tijd om te genieten van heerlijke pannenkoeken in een nabijgelegen pannenkoekenhuis.

Groningen, omgeving Groningen stad

De omgeving van Groningen stad is prachtig. Het Hogeland van Groningen biedt volop mogelijkheden om te genieten, zoals van heerlijk eten in de plaatselijke restaurants of van interessante culturele uitjes, bijvoorbeeld na een van de Nederlands oudste molens in Eenrum. Ook Groningen stad heeft veel te bieden, zoals het Groninger museum en de Martinitoren.

De eilanden, Schiermonnikoog

Het is een logische stap van Groningen naar de eilanden. Met de auto bent je snel bij Lauwersoog, Groningen, waar je de boot naar Schiermonnik oog kan nemen (in de volksmond heet het eiland ook wel ‘Schier’, wat in het Gronings ‘mooi’ betekent). Op het eiland kun je genieten van wandelen op het strand, de gezelligheid van de plaatselijke horeca en mooie natuur.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie plekken in Nederland te vinden. Het is echt de moeite waard om jezelf de vraag te stellen: waar zou ik nu echt eens in Nederland een kijkje moeten gaan nemen? Waar ben ik nog nooit geweest? Het zal je verbazen hoe mooi Nederland is.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden