Recreatief heuvelrug

Feesttips voor je gloednieuwe appartement

Geplaatst op

Je eerste appartement is een spannende ervaring: plotseling heb je geen ouders meer die je vertellen wat je wel en niet mag doen. Met die nieuwe vrijheid die het appartement biedt komt de wens om dat ene ding te doen dat je thuis absoluut niet mocht doen. De eerste neiging van veel studenten is om een heel groot huisfeest te geven, maar er zijn veel andere soorten feesten die je kunt houden. Hier zijn vier soorten feesten die je dit jaar in je nieuwe appartement moet geven:

1. Housewarming

Dit is een inkoppertje, maar het is een feest dat veel studenten vergeten. Housewarmings zijn een geweldige manier om wat extra spullen voor je appartement te krijgen. Nodig je vrienden uit voor wat gratis eten en drinken en vraag of zij allemaal een klein cadeautje meenemen om je te helpen versieren. De meeste studenten zijn arm, maar door om een cadeautje van maximaal € 5,- te vragen kom je alsnog aan een boel leuke en handige spullen.

2. Tapasparty

Probeer een tapasavond te houden. Vraag al je vrienden om hun favoriete gerechten mee te nemen (nee, noodles tellen niet mee). Je kunt zelfs aan iedereen vragen of zij zich chique willen aankleden. Het is een geweldige manier om een feest te organiseren dat een volwassen gevoel geeft.

3. Drankjesparty

Dit type feest is perfect voor een groep verse studenten. Het kan intimiderend zijn om voor het eerst naar de bar te gaan, vooral als je niet weet wat je moet bestellen. Een drankjesparty is perfect. Plaats een paar flessen van verschillende soorten populaire dranken, plaats een paar kleine glazen en laat je vrienden hun nieuwe favoriete drankje vinden!

4. Themafeest

Themafeesten kunnen van alles zijn, van een piratenfeest tot een 80’s party. Dat is de schoonheid van een themafeest. Het is gemakkelijk samen te stellen met alleen de dingen die je hebt liggen (plus een paar extra goedkope decoraties), en je hebt veel opties als het gaat om de planning. Kies een thema dat goed past bij de reeds bestaande inrichting van je appartement als je niet veel tijd wilt besteden aan decoraties, of kies iets totaal anders als je helemaal los wil gaan. Probeer alle aspecten van het feest met het thema te behouden, van de uitnodigingen tot het eten en de muziek, om er zeker van te zijn dat je gasten er echt in geïnteresseerd zijn.

Hou jij je huis liever heel maar wil je toch een feest geven? Dan kun je altijd nog een zaal huren in Amersfoort, Amsterdam of een andere stad.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden