Recreatief heuvelrug

Geweldige dingen in Flevoland!

Geplaatst op

In Flevoland kun je heel veel leuke dingen doen met familie en vrienden. In deze blog willen we je inspireren voor als je een dagje weg wilt. Kijk snel in deze blog wat je allemaal kan doen in Flevoland.

Natuurpark Lelystad

Het mooie van Flevoland is dat het de jongste provincie van Nederland is en ook zeer veel natuurschoon te bieden heeft. Waar vroeger de zee was is nu het land met veel bossen. Wanneer je bij Lelystad in de buurt bent, dan is het erg leuk om naar natuurpark Lelystad te gaan. Dit is een plek waar een grote variëteit aan soorten te zien is. Denk dan aan bloemen, planten, bomen en schitterende dieren. Jong en oud hebben het hier naar hun zin, weer eventjes lekker terug naar de natuur.

Schokland

Veel mensen willen naar Schotland, omdat het er zo mysterieus is. Het kan ook veel dichterbij huis in Flevoland mysterieus zijn, namelijk in Schokland. Het scheelt maar een letter, maar ook een heleboel voor je portemonnee. Schokland werd in de 19e eeuw ontruimd omdat het een zeer dure gemeente was voor de overheid en daarbij een eiland dat constant in strijd was met de Zuiderzee, die er toen nog was en nu niet meer. Het voormalige eiland laat nog allerlei sporen zien van bewoning, zelfs is er een museum waar je kunt zien hoe mensen vroeger leefde. Er zijn ook veel prehistorische overblijfselen gevonden die je ook in dit museum kunt bekijken. Verder is er een oude kerk die je kunt bekijken van binnen. Erg leuk en interessant.

Lepelaarplassen

Ben je toe aan een dagje water en strand? Dan hoef je niet helemaal naar de kust te rijden om de Noordzee en het strand te zien. Nee je kunt ook gewoon naar de lepelaarplassen gaan om gewoon in het oude vertrouwde Flevoland te kunnen genieten van het water. Dit is ideaal voor kleine kinderen en grote mensen. Vrienden en familie hebben het hier naar hun zin.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden