Recreatief heuvelrug

Hoe spot je snel een mega slecht restaurant?

Geplaatst op

Met deze blog helpen we je om kritisch te kijken naar een restaurant dat je aandoet tijdens je vakantie of een dag weg met vrienden of familie. Het is belangrijk om in een mum van tijd te kunnen zien of een restaurant een veilige plek is om wat te gaan eten of niet. Zo´n establishment moet zich houden aan wettelijke regels, die heel gemakkelijk met een haccp na gevolgd kunnen worden. Dit wil concreet zeggen, dat wanneer zij zich eraan houden, jij er met een gerust hart met je familie kan gaan zitten eten. We geven je in deze blog een aantal tips die een soort lens vormen waardoor jij kunt kijken naar een specifiek restaurant. 

Gevel 

De straat en de gevel zijn de eerste zaken die opvallen wanneer je voor het restaurant staat. Wanneer dit er smoezelig uitziet, dan denk je direct aan achterstallig onderhoud. Het hangt natuurlijk wel af van het land waar je bent, want een oud Frans of Spaans huisje kan er bouwvallig uitzien, dat is geen unicum, en heeft in vele gevallen, zeker in grotere steden, een netjes of zelfs hypermodern interieur. Schijn kan dus bedriegen. Maar vaak is het toch wel een indicatie dat er iets niet helemaal in de haak is. 

Hal 

De eerste kennismaking die je hebt met een restaurant is natuurlijk de hal. Dit is de ontvangstruimte van het pand en geeft je direct een indruk van de staat van het interieur. Wanneer hier de zaken niet op orde zijn, zoals kapotte muren, vieze meubels en een versleten vloerbedekking, dan moet je al een beetje zenuwachtig worden. 

Eetruimte 

Vervolgens ga je aan tafel zitten, bij voorkeur wanneer er nog geen noemenswaardige esthetische of functionele problemen in het interieur gespot zijn. De staat van de eetruimte of -zaal is een belangrijk graadmeter van de kwaliteit van het restaurant en of ze hygiënisch te werk gaan. Is het een afgeleefde ambiance en is dit niet het concept van het restaurant? Snel wegwezen! 

Sanitair 

Veel experts zijn het er over eens, dat wanneer het sanitair niet in orde is in een restaurant, de keuken ook niet veel soeps kan zijn. Natuurlijk gaat dit niet altijd op, maar het is wel een handvat waar je je aan vast kunt houden tijdens de overweging om ergens te gaan eten. Is het een onmenselijke bedoening, dan is het veiliger om eens even verderop in de stad te gaan kijken. 

Keuken

Als je te maken hebt met een goed restaurant waar ze houden van transparantie, orde en een uitstekende kwaliteit, dan is het zaak om eens te vragen of je een kijkje in de keuken mag nemen. Vaak is dit al gefaciliteerd door de eigenaar van het restaurant door een open keuken in zijn zaak te realiseren. Gasten kunnen dan heel eenvoudig een blik naar binnen werpen. Zo zie je de koks aan het werk en check je direct even de staat van de keuken. 

Tot zover onze tips. Eet smakelijk! 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden