Recreatief heuvelrug

Krijg jij je schoenen weer als nieuw?

Geplaatst op

De net iets te dure schoenen die je op het verkeerde moment hebt gedragen, en toen kwamen ze toch wel heel vies thuis. Veel schoenen zijn lastig schoon te krijgen en zeker met dure schoenen is dit erg zonde. Je wil het liefst zo lang mogelijk genieten van je nieuwe stappers. Daarom hier een paar tips die kunnen helpen bij het onderhouden van je schoenen.

Begin altijd gelijk goed

Het klinkt misschien logisch, maar zorg vanaf het begin al goed voor je schoenen. Spuit deze altijd in met waterafstotend middel zodat vlekken er later nog uit te krijgen zijn. Veel mensen willen nog wel eens wachten met het inspuiten en dit heeft vervelende gevolgen. Dus voor je ze naar buiten aandoet, moet je eerst zorgen dat ze goed in de bescherming staan!

Suéde is gevoelig

Het meeste moet je oppassen met suède schoenen, deze stof is erg lastig schoon te krijgen. Er zijn wel wat manieren. Zo kun je vlekken eruit stomen, dit werkt vaak erg goed. Daarnaast kun je suède schoenen volledig afgaan met een suèdeblokje, waarna je de schoenen gaat wassen. Doe dit wassen met weinig water, een tandenborstel en zeep zonder kleur of geurstoffen. Waarna je schoenen weer goede schoon zijn, kun je ze laten drogen, en daarna volledig afgaan met een suèdeborstel. Je schoenen zullen er weer stukken mooier uitzien!

Veters

Vaak zien de veters er minder mooi uit dan toen je de schoenen kocht, het voordeel is dat je deze zo kunt wassen. Een ander idee is het gewoon kopen van nieuwe veters. Veters zijn namelijk totaal niet duur en een setje nieuwe veters in je schoenen kan echt wonderen doen.

Leer kun je verven

Het voordeel aan leren schoenen is, dat je ze kunt poetsen en/of verven. Hierdoor kun je de kleur van je schoenen weer mooier maken dan ooit te voren. Niet alleen voor je schoenen zelf is er deze optie. De zolen van je schoen kun je ook weer mooi krijgen door gebruik te maken van schoenverf. Een laatste tip van het internet: je witte zolen kun je weer wit krijgen met tandpasta, dit laatste valt natuurlijk altijd even te proberen!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden