Recreatief heuvelrug

Lowa wandelschoenen schoonmaken: hoe doe je dat?

Geplaatst op

Lowa wandelschoenen moeten na elk gebruik goed drogen. Het is goed om de binnenzolen en de veters uit te doen om de laars helemaal open te maken, zodat hij beter kan drogen. Wat is de beste manier om Lowa wandelschoenen schoon te maken? Je leest het antwoord in dit artikel!

Tip 1: Gebruik geen zeep

Gebruik geen zeep of detergenten omdat die de voering van de Lowa wandelschoenen kunnen beschadigen. Het gebruik van niet-zure zeep kan helpen bij het verwijderen van vlekken, maar gebruik nooit zuren omdat die het leer kunnen verkleuren. Het beste is om water en zachte zeep te gebruiken. Milde zeep kan in elke outdoorwinkel worden gekocht. Gebruik zachte borstels om te reinigen en wrijf de zeep zachtjes in het leer. De laarzen mogen niet stinken. Als dat wel het geval is, spoel de laarzen en veters dan goed uit.

Tip 2: Was de Lowa wandelschoenen na gebruik

Was je wandelschoenen na gebruik en voordat je een lange wandeltocht gaat maken. Leg ze daarvoor plat te drogen en leg je blauwe kleding (een handdoek) eroverheen. Houd de laars over de handdoek en gebruik de waterstraal om ze aan de lucht te laten drogen. Haal de wandelsokken uit de pakjes en doe ze in een plastic zak om aan de lucht te laten drogen. Stop de wollen sok voeringen niet in jouw wandelschoen, want dan drogen ze niet en vallen ze tijdens de wandeling uit elkaar. En dat is natuurlijk niet de bedoeling, want je wilt zo comfortabel mogelijk wandelen.

Tip 3: Haal de Lowa wandelschoenen uit de verpakking

Misschien hebben je Lowa wandelschoenen na gebruik een bruine kleur door de modder. Als je ze weer aantrekt, wordt hun vroegere lichtbruine kleur donkerder bruin. Ze zien er misschien niet helemaal anders uit, maar wel een stuk beter dan wanneer je ze ze in de verpakking had gelaten. Je hebt nu je wandelschoenen optimaal voorbereid en ingepakt. Nadat je laarzen in de rugzak hebt verpakt, is het tijd om de rest van de spullen in te pakken. Daarna ben je helemaal klaar voor een outdoor avontuur!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden