Een dagje uit is geweldig leuk. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen. Natuurlijk hoef je helemaal niet ver weg te gaan om het leuk te hebben. Ga eens een dagje naar de bossen, een meer of een dorp of stad in de buurt. Wat je ook leuk vindt, doe het! Maar doe het op ecologisch wijze. Hoe je dat kunt doen? Een scooter kopen is een goed idee. Kies dan bijvoorbeeld voor een elektrisch type. Dat is lekker milieuvriendelijk. In deze blog een aantal leuke ideeën om heen te gaan met de scooter.

Scooters: waar kun je het doen?

Er zijn zoveel leuke dingen die je kunt met een scooter. We willen je een aantal geweldige tips niet onthouden, daarom een aantal leuke ideeën onder elkaar:

Amsterdam

De hoofdstad met een scooter ontdekken is erg leuk. Je kunt onderweg op allerlei leuke plekken stoppen, zoals de diverse musea, terrassen en cafeetjes. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je met te veel op gaat rondrijden, beetje oppassen dus, want het kan al snel te gezellig worden in Amsterdam.

De bossen

Rondrijden in een bosrijk gebied is een ontspannende activiteit. Ook andere natuurgebieden in Nederland zijn de mooiste waard. Een van de mooiste is toch wel de Veluwe. Daar is zoveel te zien. Andere toplocaties:

  • De Waddeneilanden
  • De duinen
  • Scheveningen
  • Net over de grens in Duitsland

Vervoer

Het is wel erg belangrijk dat je vervoer heb als je een eind van je huis naar de specifieke scooter locatie moet overbruggen. Een trailer of aanhangwagen met de juiste faciliteiten is daarbij onontbeerlijk. Laat je adviseren door een expert. Zo weet je wat je scooters nodig hebben om veilig en netjes vervoert te kunnen worden.

Scooter huren tijdens vakantie in het buitenland

Er zijn een aantal tips om scooterhuur (al dan niet elektrisch) makkelijker te maken:

  • Reserveer van te voren
  • Kijk of de verhuurder goede recensies heeft
  • Check of je verzekeringen alles dekken
  • Soms is het ook leuk om een tour te boeken. Dan heb je een gids en een bedrijf achter je staan als je bijvoorbeeld pech mocht krijgen. Natuurlijk is het superleuk om geattendeerd te worden op alle bezienswaardigheden waar je normaal gesproken aan voorbij zou lopen.

Conclusie

De scooter is door zijn kleine formaat uiterst wendbaar en brengt je op leuke plekken. Je beleeft de omgeving erg goed omdat je niet omsloten wordt door een constructie, zoals bij de auto het geval is. Als je kiest voor een milieuvriendelijke variant, dan ben je ook goed bezig voor het milieu. En dat willen we allemaal wel, niet waar?