Recreatief heuvelrug

Ontdek Leiden met onze leuke tips

Geplaatst op

Leiden is een prachtige pittoreske stad met een hoop bezienswaardigheden. De stad is een van de culture centra van Nederland. Er zijn diverse museums, klassieke gebouwen en kerken te vinden. In deze blog lees je een aantal toplocaties om te bezoeken in Leiden.

Rijkmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden heeft een uitgebreide collectie van voorwerpen uit de oudheid, afkomstig uit Egypte, het verre oosten, het Romeinse Rijk en Griekenland. Het museum is opgericht in 1818 en huisvest diverse sculpturen, antieke vazen en andere objecten. Het hoogtepunt van het museum is de Taffeh-tempel, een tempel die oorspronkelijk gewijd was aan de godin van Isis. De tempel is gebouwd in opdracht van keizer Augustus.

Heilige Lodewijkkerk

Een prachtige gebouw gelegen in Leiden is de Heilige Lodewijkkerk. Het is een rooms-katholieke kerk die status heeft verkregen van een rijksmonument. De kerk is een van de gebouwen die te zien is vanaf het water. Ga je een sloep huren in Leiden? Schroom dan niet om langs deze prachtige kerk te varen en je te laten imponeren door zijn prachtige toren.

Museum Volkenkunde

In het rijksmuseum Volkenkunde is een diverse collectie te zien van 240.000 voorwerpen afkomstig uit Afrika, Azië en Amerika. Denk hierbij aan gouden sieraden, aardewerk, rituele objecten en sierwapens. Een hoogtepunt is een 1300 jaar oud Boeddha beeld. Het museum is onderdeel van het Nationaal Museum van Wereldculturen.

Molen de Valk

Deze windmolen is een internationaal symbool voor de Nederlandse windmolen. De Valk is een geliefde plek voor toeristen maar is voor Nederlanders ook zeker de moeite waard. Vroeger zaten er twee woningen in de molen, maar tegenwoordig kan men hier het molenmuseum bezoeken. Sinds een paar jaar is de korenmolen onderdeel van het Erfgoed van Leiden.

Bovengenoemde locaties zijn slechts enkele voorbeelden van de tientallen bezienswaardigheden in Leiden. Neem een paar dagen de tijd om deze prachtige stad te ontdekken. Leiden biedt vermaak voor alle jaargetijden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden