Recreatief heuvelrug

Op vakantie in het land van de sushi: Japan

Geplaatst op

De naam Yohei Hanaya zegt je waarschijnlijk niets, maar na het lezen van dit artikel zal je het niet snel meer vergeten. Dit is namelijk de man die de sushigerechten zoals we die nu kunnen heeft uitgevonden. Lees snel verder en bereid je voor op je vakantie naar Japan: het land van de sushi.

Hoe is sushi ontstaan?

Om te voorkomen dat vis zou bederven werd het vroeger gezouten en vervolgens in gefermenteerde rijst gewikkeld. Zo kon men de vis maandenlang bewaren zonder dat het bedorven raakt.

In de jaren na 1600 werd de vis steeds meer tegelijk met de rijst gegeten in Japan. In de 18e en 19e eeuw werden deze gerechten ook verkocht in straatkraampjes en later werden er ook sushi-restaurants geopend.

Yohei Hanaya

Yohei Hanaya wordt gezien als de uitvinder van nigiri sushi: de handgerolde sushi. Hij verkocht zijn suhsi eerst vanaf een straatkraampje en richtte later ook zijn eigen restaurant op. Hoewel de Japanners eerst geen waardering voor veelgebruikte vissoorten in sushi hadden, zoals tonijn, werd het later wel populair door de combinatie met sojasaus en rijst. Hanaya combineerde het ook met wasabi en door de frisheid en snelle bereidingstijd groeide het gerecht al snel uit tot populair eten.

Sushi in Japan

In de 19e eeuw werd sushi in eerste instantie niet toegestaan door de regering van Japan, omdat er veel armoede was. Sushi-chefs werden opgepakt en kraampjes gesloten. Na deze periode van armoede veroverde sushi het land echter alsnog. Tegenwoordig is de nigiri suhsi van Hanaya dan ook een van de populairste sushigerechten. Niet alleen in Japan, maar in heel de wereld. In Japan vind je zelfs een restaurantketen met zijn naam waar je naast sushi ook noedels en soep kunt eten.

Sushi proberen in Nederland

Wil je ook graag eens nigiri sushi proberen? Ga dan op zoek naar een all you can eat restaurant bij jou in de buurt. In vrijwel elke stad is wel een sushirestaurant te vinden waar je nigiri kunt eten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden