Recreatief heuvelrug

Op vakantie op de fiets. Hoe vervoer ik mijn spullen?

Geplaatst op

Of je nu je fietst gebruikt om boodschappen te doen of voor langere trips. Je zult een manier moeten vinden om je spullen te vervoeren via de fiets. Dat kan heel goed met een rugtas natuurlijk, maar voor de lange trips raden we je toch echt een rek, mand, kar of fietstassen aan. Kijk naar de verschillende dingen waar je op moet letten.

Soorten bagagedragers

Er zijn twee soorten rekken voor je fiets: een bagagedrager voor of achter. Een bagagedrager heeft het voordeel dat het veel stabiliteit biedt om je spullen op de fiets te houden. Als het waait kun je daar stevig de vakantiespullen op vastzetten. Veel mensen gaan op fietsvakantie in Nederland en hebben profijt van fietsenrekken. Een voorrek biedt een extra plek voor bevestigingsmateriaal. Deze oplossing kan gebruikt worden samen met een bagagedrager achter.

Tassen

Je kunt fietsrekken combineren met fietstassen. Er zijn meestal twee soorten waar je uit kunt kiezen: waterdichte of niet waterdichte. We raden je aan de waterdichte variant te nemen, dat scheelt veel problemen op vakantie. Sommige spullen mogen simpelweg niet nat worden, zoals je kleding. Informeer of de tas waterdicht is.

Fietskar

Een handige methode om je vakantiespullen mee te nemen op fietsvakantie is de fietskar. Hier heb je ook twee varianten in: een die je met je fiets trekt, de andere duw je. De ene fietser vindt het prettiger om de lading te trekken, de andere is meer een duwer. Het is zo gemakkelijk om je spullen mee te nemen, want het volume wat je zo kunt verplaatsen is aanzienlijk.

Manden

Ze zijn gemaakt van verschillende materialen en kennen diverse afmetingen. Manden zijn al sinds mensenheugenis een beproefde manier om bezittingen te vervoeren. Op de fiets is een mand ook erg handig. Er zijn zelfs manden gemaakt van riet voor je fiets.

Kinderen

Natuurlijk zijn er ook karren, manden en zitjes voor de kinderen. Als ze klein zijn, kunnen ze zelf niet hele einden fietsen. Dan is het goed om ze lekker op de fiets mee te nemen op vakantie. Nederland heeft vele mooie fietsroutes met daar aan liggend de campings waar je lekker kunt uitrusten. Hier kunnen de kinderen ook spelen in de speeltuinen of het zwembad. Ook zijn er vaak speelhallen met games waar ze goed mee uit de voeten kunnen. Een fietsvakantie is gezond en biedt oud en jong een onvergetelijke tijd.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden