Recreatief heuvelrug

Recreëren en werken: deze combi bestaat echt!

Geplaatst op

Soms is het even zoeken naar de ideale teambuilding locatie. Je wilt dat je echt lekker bezig kan zijn met het team, maar er moeten ook momenten van bezinning en ontspanning kunnen zijn. Er zijn locaties waar je deze dingen heel goed kunt combineren. Restaurant Nieuwegein kan zo’n arrangement heel goed voor je organiseren. Lees snel verder in deze blog en doe de leukste ideeën voor linkbuilding op.

Een escape room

Samen moeten ontsnappen uit een kamer door puzzels en raadsels op te lossen. Als team worden jullie hierdoor beter in samenwerken. Los van het feit dat het ontzettend leuk is om dit te doen. Is het daarnaast een goede manier om eens de verschillende rollen in het team onder de loep te nemen. Natuurlijk sluit je de leuke ervaring af met een diner. Tijdens het avondeten kun je de ervaringen nog eens doornemen en wellicht dit in kleine groepjes evalueren. Dat kan overigens ook best op een later moment. Nu eerst maar even lekker eten.

Wateractiviteiten

Met verschillende wateractiviteiten zorg je voor de nodige hilariteit, want er is altijd wel een collega die flink onderuit gaat in het water. Voor de samenwerking is het ook goed, want gezamenlijke coördinatie is geen overbodige luxe als het om bijvoorbeeld waterskiën gaat, maar ook op kantoor komt dit vanzelfsprekend van pas. Na het watersporten heb je waarschijnlijk honger, deze is te stillen met een diner.

Gericht bezig zijn

Zoals iedereen wel weet is het belangrijk om gericht bezig te zijn binnen een bedrijf. Een andere manier om gericht bezig te zijn en een stukje competitie binnen het team op te roepen is het organiseren van een wedstrijd. Wat dacht je van boogschieten? Echt een skill die leuk is om te ontwikkelen.

Conditietraining

Er zijn veel dingen die je kunt doen om de conditie van je team op te krikken. Een obstacle run wordt vaak gedaan. Tijdens deze activiteiten moet je ook goed als team samenwerken. Elkaar bijvoorbeeld over een hoge muur helpen.

Wandelen

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt bij teambuildingactiviteiten. Natuurlijk hoeft dat niet. Een eenvoudige wandeling en een aantal goede gesprekken kunnen al het gewenste resultaat geven, namelijk meer begrip onderling, een positief teamgevoel en zicht op gezamenlijke doelen. Natuurlijk kun je deze wandeling wel opleuken, bijvoorbeeld met een GPS-tocht compleet met puzzels.

Conclusie

Er zijn talloze dingen die je kunt doen, maar kom je er zelf helemaal niet meer uit, laat dan een expert je adviseren over hoe je de teambuilding kun inrichten. Maar een ding is zeker: je moet echt een lekker diner regelen voor je team, gewoon om de dag relaxt af te sluiten, want soms kan een teambuilding best wel intensief zijn. De sceptici die teambuilding vooral verspilde moeite vinden en manager geneuzel, geef je zo een doekje voor het bloeden. Dan is iedereen weer happy.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden