Recreatief heuvelrug

Schade aan je auto opgelopen in het buitenland?

Geplaatst op

Geen paniek! Het overkomt de beste bestuurders onder ons. Of het nu gaat om een ongeluk, vandalisme, een kleine botsing of pech onderweg, het is altijd een stressvolle situatie, zeker als het niet in je eigen vertrouwde land overkomt. Daarom is het verstandig om goed na te gaan of je wel goed verzekerd bent en wat de verzekering je biedt wat betreft pech in het buitenland. In deze blog zullen we dan ook graag met je bespreken wat je het beste kunt doen als je schade aan je auto oploopt in het buitenland en hoe je dit het beste zelf kunt oplossen en wat je verzekering hierin betekent.

Safety first!

In geval van een ongeval of schade aan je auto in het binnen of buitenland is het altijd belangrijk om eerst te zorgen voor je eigen veiligheid en die van je passagiers. Verplaatst jezelf en je voertuig als het mogelijk is naar een veilige locatie, zoals een dichtstbijzijnde parkeerplaats of een tankstation. Lukt het niet of is het echt te ver weg? Zorg dan dat je auto zo veel mogelijk tegen de rechter vangrail aan staat met de wielen naar de vangrail toegedraaid. In deze situatie is het dan ook belangrijk om een veiligheidsdriehoek neer te zetten en je knipperlichten aan te doen.

Zodra je jezelf en je auto in veiligheid heeft gebracht, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met je autoverzekeraar. De contactgegevens van je verzekeraar vind je op je verzekeringspolis of verzekeringskaart, oftewel de groene kaart. Het is dan ook belangrijk dat je deze altijd in je auto hebt liggen om paniek te voorkomen in situaties als deze. 

Vervolgens meld je de schade aan je verzekeraar. Geef zo gedetailleerd mogelijk informatie over wat er is gebeurd en benoem belangrijke details, zoals de locatie, datum, tijd, betrokken partijen, getuigen en geef een goede beschrijving van de schade aan je auto.

Waarmee helpt je verzekering

De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden ook pechhulp en schadevergoeding in het buitenland zolang je er maar voor zorgt dat je alle informatie hebt die nodig is. Denk hierbij aan getuigen, een goede beschrijving van de situatie en informatie van de tegenpartij of betrokkenen. Ook is een schadeformulier belangrijk om in te vullen. Verder zal de verzekering hierin zorgen voor de juiste hulp en contact voor je opnemen met de dichtstbijzijnde garage of hulpdienst die de hulp kan uitvoeren op aanvraag van je verzekering. Het geld en zorgen worden hierbij dan ook goed voor je geregeld, zodat je op het moment zelf niet te lang blijft hangen in de situatie en je lekker zo snel mogelijk van je vakantie kunt genieten.

Groene kaart

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs, waarmee je in het buitenland kunt bewijzen dat je auto verzekerd is. Dit kan handig zijn om ongemakken in het buitenland of met de eventuele tegenpartij te voorkomen. Ook als je de desbetreffende taal niet spreekt is een groene kaart altijd duidelijk voor iedereen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden