Recreatief heuvelrug

Wat je moet weten over een workshop Burlesque

Geplaatst op

Tijdens een workshop Burlesque leer je op sensuele wijze te dansen en te verleiden. Een workshop Burlesque is dus een goed idee om je vrouwelijkheid te vieren samen met je vriendinnen. Maar voordat je begint aan zo’n workshop van ongeveer 1,5 uur, is het goed om het een en ander te weten over de workshop. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en kom je niet voor verrassingen te staan.

Wat is Burlesque?

Burlesque is een dansstijl die in de 16e eeuw is ontstaan in Italië. Sindsdien is het niet meer weg te denken uit de entertainmentwereld. Bij een Burlesque optreden staan zand en dans centraal en ontdoet de danseres zichzelf langzaam van haar kledingstukken.

Wat leer je tijdens de workshop?

Tijdens een Burlesque workshop van vaak zo’n 1,5 uur, bijvoorbeeld bij Showtime Agency, leer je een verleidelijke choreografie te dansen en oefen je het teasen. Dit staat garant voor een onvergetelijke dag. Na de workshop ontvangt de vrijgezel (indien het om een vrijgezellenfeest gaat) een professionele Burlesque dans.

Is Burlesque hetzelfde als een striptease?

Je zou misschien denken dat een Burlesque dans en een striptease vrijwel hetzelfde zijn, maar dat is niet het geval. Bij Burlesque draait het namelijk allemaal om het teasen. Het klopt wel dat bij beide dansen op een sensuele manier de kledingstukken uit worden getrokken, maar het verschil ligt bij het einddoel en waar de nadruk op ligt. Bij een striptease is het doel om helemaal naakt te zijn en daar wordt dan ook naartoe opgebouwd. Bij een Burlesque dans is het in principe niet de bedoeling om je van alle kleding te ontdoen; er blijft altijd nog een laagje aan en de nadruk ligt op het uitkleden, niet op het naakt zijn.

Wat voor kleding moet je aan tijdens de workshop?

Je kunt gewoon aantrekken waar jij je fijn bij voelt en waar je makkelijk in kunt bewegen. Pumps of hakken zijn absoluut een pré!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden