Recreatief heuvelrug

Goedkope vakanties: gewoon leuk voor minder

Geplaatst op

Niet iedereen heeft een riante beurs om lukraak vakanties te boeken, dus een beetje inventiviteit op dit gebied is wel geboden. We nemen je mee op reis langs een aantal tips om een heerlijke vakantie te boeken. Als je deze tips gebruik bij het zoeken naar je bestemming zul je zeker een boel geld besparen. Een idee? Kijk dan snel met ons mee.

Goedkope camping Noorwegen

Goedkoop kamperen in Noorwegen is een goede manier om je vakantie te beginnen. Noorwegen staat bekend als een duur land. Iets kopen in Noorwegen is op zijn minst de helft duurder dan een aankoop in Nederland. Dan is het wel prettig om ergens op te kunnen besparen, niet waar? Een goedkope camping in Noorwegen is dan een aanrader.

Reis niet ver

In je eigen land of net over de grens is veel te beleven. Het kost ook een stuk minder als je op je reiskosten bespaard. In Nederland kun je kortingskaartjes voor de trein krijgen en lekker naar Amsterdam gaan bijvoorbeeld. Natuurlijk kost het wel wat, maar het gaat om goedkoop en niet om gratis.

Goedkoop land

In Europa zijn verschillende landen te vinden die bijzonder goedkoop zijn. Je vindt ze in Oost- en Zuid-Europa. Voorbeelden van landen zijn: Hongarije, Tsjechië, Slowakije en Polen. Ook Portugal en Spanje zijn aanraders.

Werkvakantie

Een werkvakantie is een manier om rond te komen on the road. Veel mensen gaan naar Frankrijk om druiven te plukken. Op deze manier kunnen ze voorzien in hun levensonderhoud en leren ze nieuwe mensen kennen. Dat is een beproefde methode. Ook in Australië en Israël vinden we vaak dergelijk opties. Laat je informeren op verschillende fora die daarop gericht zijn.

Aan het werk bij mensen thuis

Er is een variant op de werkvakantie, namelijk de oppasvakantie. Het is mogelijk om bij mensen thuis de boel in de gaten te houden en klusjes voor ze te doen. Meestal krijg je dan kost en inwoning voor het werken bij iemand thuis. Een goedkopen manier om een tijdje in het buitenland te wonen en te werken.

House swap

Met andere mensen van huis wisselen voor 3 weken. Klinkt dat goed? Wel leuk om dan te wisselen met mensen uit een ander land. Bijvoorbeeld Amerika of Spanje? Een heerlijke vakantie waarbij je dan wel boodschappen moet doen, maar je accommodatie is betaald. Natuurlijk is een vliegticket dan wel handig. Toch is daar ook weer een alternatief voor: meevaren op een olietanker. Zo kun je goedkoop de Atlantische oceaan over, dit duurt wel even, dus misschien is een vliegtuig wel een betere optie.

Conclusie

Wanneer je een beperkt budget hebt voor je vakantie is het slim om een aantal hacks te verzinnen waardoor je toch op vakantie kunt naar een gaaf oord. Het is een beetje outside of the box denken en vooral niet direct gaan voor de prefab pakketten die reisbureaus aanbieden.

Meer ontdekken?

Wil je meer inspiratie? Lees dan onze blogs over werelderfgoed in Nederland en hoe je een gaaf vrijgezellenfeest organiseert.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden