Recreatief heuvelrug

Stappenplan: een legendarisch vrijgezellenfeest plannen

Geplaatst op

Een vrijgezellenfeest is natuurlijk de laatste keer dat een man of vrouw nog kan genieten van het ‘vrije’ ongetrouwde leven. Je maakt een keuze in vrienden die mee gaan en kiest activiteiten uit waarvan je weet dat de vrijgezel die ongekend leuk vindt, want dit feest moet legendarisch zijn!

Heb je moeite met het organiseren van het perfecte feest? Geen zorgen, volg onderstaande stappen en je weet zeker dat het leuk wordt.

Met hoeveel personen plan je een vrijgezellenfeest?

Eén van de meest gemaakte fouten is dat mensen zich verplicht voelen om mensen uit te nodigen die ze eigenlijk niet mogen. Natuurlijk vraag je de beste vrienden van iemand, mogelijk een aantal broers of zussen en de leukste collega’s.

Hoe groter de groep is, hoe gezelliger het vaak is. Echter heeft dit ook een keerzijde; in een grote groep ontstaan vaak kleinere groepjes en voor grote groepen is het vaak lastig om activiteiten of restaurants te reserveren. Vrijwel de meeste vrijgezellenfeesten worden gehouden met 4 t/m 12 mensen.

Leuke activiteiten voor het feest

De activiteiten die je plant zijn natuurlijk afhankelijk van de persoonlijkheid en de passies van de vrijgezel in kwestie. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Staat de vrijgezel graag in het middelpunt?
  • Waar staan de deelnemers voor open?
  • Wat is het budget?

Kies vervolgens de gewenste activiteiten voor het vrijgezellenfeest. Na deze activiteiten kun je dan lekker gaan eten en natuurlijk ook een groot feest bouwen in de stad waar jullie graag komen. Soms zijn er ook geschikte, leuke uitjes die je via Groupon kan boeken.

Opdrachten verzinnen

Natuurlijk wil je de vrijgezel prikkelen en uitdagen. Bepaal daarom enkele opdrachten die de vrijgezel moet uitvoeren en kies voor een lekker gek outfit wat de vrijgezel aan moet trekken. Voor het verzinnen van de opdrachten stel je jezelf de volgende vragen:

  • Waar heeft de vrijgezel een hekel aan?
  • Wat is typerend voor de vrijgezel?
  • Waar liggen de grenzen van de vrijgezel?

Op basis van de antwoorden kun je bijvoorbeeld onderstaande spellen of opdrachten uit laten voeren:

  • Ieder uur live gaan op Instagram of vloggen
  • Doen durven of de waarheid
  • Vrijgezellenbingo
  • ‘never have I ever’ (Ik heb nog nooit) drankspel

Natuurlijk is er nog veel meer te bedenken. Laat je creativiteit de vrije loop gaan, maar houdt rekening met de grenzen van de vrijgezel!

De locatie van het vrijgezellenfeest bepalen

De locatie van het vrijgezellenfeest hangt voor het grootste deel af van de gewenste activiteit en reisbereidheid.  Je kunt natuurlijk leuk stappen in Utrecht, Groningen of Enschede. Maar als je de halve dag onderweg bent, dan haken er vaak veel mensen af. Het is ook belangrijk dat de vrijgezel hier zo min mogelijk mensen kent, anders kan dit voor ongemakkelijke situaties zorgen.

Ga ja naar Groningen, bekijk dan ook deze 5 leuke attracties in Groningen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen in Nederland als het gaat over uitgaan en recreatie.

Contactgegevens

Via info @ recreatiefheuvelrug.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden